Creem unitats i consells equitatius

Recordeu el vostre primer dia a consell o en una nova unitat? Segur que estàvem totes ben nervioses, amb ganes d’aportar i aprendre molt de totes les companyes. Algunes potser van participar des del primer moment, a altres els hi va costar una mica més intervenir o potser altres encara no s’han vist prou empoderades per dir-hi la seva. Totes ens esforcem per generar un espai sa i de confiança perquè tothom pugui fer-se seu un consell o una unitat, però, com influïm la resta de companys i companyes en aquest procés?
Des de l’àmbit pedagògic proposem una dinàmica per poder reflexionar tant per unitats com per consell sobre com podem ajudar a les nostres companyes i companys que no porten tant temps en una unitat o en un consell a trencar aquella barrera que ens posem a vegades i que ens fa pensar que podem dir alguna cosa que no està bé o que la nostra inexpertesa ens pot jugar una mala passada.
Però per fer-ho també recomanem que les caps o infants i joves que ja porten més temps en aquell espai a què pensin la manera de deixar aquest espai i acompanyin en el creixement personal a la resta que està en aquest procés. Potser podríem dir que aquesta dinàmica va d’allò que algun cop hem sentit de “la persona gran ajuda la petita” o potser podríem dir que entre totes podem ajudar-nos a créixer i continuar aprenent juntes! Perquè juntes formem una gran constel·lació, no hi pot faltar cap estrella!

Activitat: Revisem els nostres rols i creem unitats/consells equitatives!