Visibilitzem la violència de gènere

#POSICIONAMENTS Dia internacional contra la violència de gènere. 25N

Avui, 25 de novembre, ens pronunciem un cop més amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

Recordem que es va escollir aquesta data per commemorar l’assassinat, en mans de la policia, de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal. Per les feministes de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. Per això volem remarcar que aquesta lluita és de totes i per a totes, que l’anomenat feminisme blanc no ens representa i que la violència de gènere és present a cada territori. Volem remarcar també que la violència neix d’un sistema capitalista i opressor que ens ofega cada dia i que cal un treball ferm, comú i interseccional per tal de fer desaparèixer l’estructura feixista que ens edifica i construir-ne una de nova: antifeixista, solidària i feminista.

Des d’Escoltes Catalans us encoratgem a prendre partit en aquesta lluita, a erradicar la violència visible i no visible del nostre dia a dia i a protegir i educar infants i joves contra les agressions sexuals infantils per tal que creixin en un ambient segur lliure de violències. Per últim, recordem la importància de deconstruir-se, informar-se i ocupar els espais que ens pertoquen per tal de generar entre totes un model de vida d’acord amb els nostres valors i ideals.

I com sempre, us animem a participar de les manifestacions convocades arreu del territori català. Fem-nos escoltar i construïm un món millor del que nosaltres hem tingut.