Coneixem l’entorn i fem la Murga!

Des de l’Equip de la Murga us preguntem: quantes de vosaltres us heu plantejat participar a la Murga? 

Tot i que ens faci rabieta dir-ho, hi ha molts projectes creats i per crear que poden ser tant o més profitosos que la Murga. Però abans cal que fem una anàlisi o radiografia del nostre entorn. Si la Murga s’ha fet durant 25 anys no és perquè ens ho passem de lo lindo (eh, que també!), és perquè fa 25 anys algú va saber analitzar d’allò més bé el barri Gòtic, i va saber trobar una contrapart amb qui cooperar i tirar endavant el projecte. Per això, prèviament a la Murga, posem molt èmfasi en què Pioners i Pioneres coneguin el per què d’aquest projecte i siguin crítics amb el context on es fa la Murga i amb el seu entorn: conèixer l’entorn on s’engloba la Murga és bàsic per garantir  l’aprenentatge d’allò que es treballa a la Murga: el dret a l’habitatge digne, les conseqüències del capitalisme com la gentrificació dels barris i ciutats, la xacra de la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats socials…

Recapitulem! Un projecte d’incidència neix amb aquestes preguntes:

  1. Com és la nostra unitat i quins objectius té?
  2. Radiografia de l’entorn amb ulleres crítiques
  3. Decidir on incidim en base a les mancances de l’entorn (i adequat a les motivacions i potencialitats de la nostra unitat!)
  4. A qui va dirigit el projecte?
  5. Qui l’executa?
  6. Hi ha algun projecte creat on puguem sumar-nos? En creem un de nou? S’escau que busquem algú amb qui desenvolupar-lo?
  7. Endavant!

Per aquest motiu des de l’Equip Murga us animem a fer ús del següent recurs de coneixement de l’entorn. Esperem que us sigui ben útil. 

Aprofitem per fer una crida a totes aquelles caps que vulguin participar a la Murga a apuntar-se a l’Equip de la Murga: aquest any estem construint un nou equip per tal de poder arribar a tots els agrupaments que vulguin ser partícips d’aquest projecte.