Els interessos d’infants i joves per anar a la muntanya

Sovint ens passa que ens empesquem mil i una maneres diferents per descobrir els interessos de les infants i joves del Cau. Ens passem hores i hores fent reunions de caps, activitats i dinàmiques per tal que es facin el Cau més seu i puguin gaudir plenament mentre aprenen.
Però també ens passa sovint que arriba l’hora de planificar una excursió, una ruta o uns campaments, i ens n’oblidem una mica.

Som plenament conscients de què els agrada a les nostres infants i joves al marxar a la muntanya? Moltes vegades ens quedem amb el “són unes pios molt canyeres que els hi encanta caminar” o “les raieres d’aquest any són una mica gandules”. Però no coneixem ben bé què és allò que les motiva i encanta al anar a la muntanya, i correm el risc de trobar-nos un dia amb una unitat que n’ha perdut l’interès i les ganes.

Per tal que aquestes coses no passin no ens queda més alternativa que apropar-nos i escoltar, prendre nota i tornar a escoltar. I un cop tinguem més o menys clar quins són els elements que més interessen a les nostres unitats, els hem d’explotar al màxim!!!

Amb aquesta intenció, des de l’Equip de Muntanya us proposem una activitat que us serveixi a les caps per començar a descobrir aquests interessos. Conèixer quins són els bons records, les coses que els agraden i les que no. Perquè el primer que necessitem per treballar en l’entorn natural és que infants i joves tinguin ganes d’anar-hi!!!