El consentiment

En el context de la recent aprovació del Protocol de prevenció i abordatge de les violències, des del Grup motor de Gènere i Feminismes us volíem proposar una finestra del cau on el tema central és el consentiment.

Creiem que és fonamental que hi hagi una cultura del consentiment per fer front a l’augment de violències masclistes així com a la reacció antifeminista. Com a associació d’educació en el lleure tenim un deure en aquest sentit: educar a les noves generacions a trencar amb aquesta cultura de la violència i del masclisme.

Per començar a treballar amb les unitats més petites plantegem dues activitats a partir de dos contes per entendre els límits, el que acceptem i no acceptem i el poder del NO. Unes dinàmiques que ajudaran a infants a canviar la història que durant tant de temps ens han explicat.

Recurs: activitats per a Follets i Llops

Per Raiers/es i Pios/Clan us plantegem tres activitats. Dues pensades per les 3 unitats de grans i enfocades a reflexionar sobre les violències sexuals i la importància del consentiment. L’altra, dirigida a Pios/Clan i més enfocada a fer una anàlisi de les violències masclistes dins del marc del capitalisme.

Recurs: activitats per a Raiers i Pioners

Recurs: activitats per a Pioners i Claners