El sistema sexe-gènere i les diversitats

En aquesta Finestra del cau, Branca Raiers hem estat encarregats de preparar un recurs per poder aplicar a la unitat de Raieres. Aquesta activitat que presentem, però, es podria fer servir a les altres unitats amb les adaptacions que com a caps creieu que s’adeqüen als vostres grups de joves i infants. Creiem que a l’etapa educativa de l’edat de Raiers és un bon moment per començar a treballar tots els conceptes que envolten la sexualitat en infants i joves, temàtica tractada a la Trobada de Mètodes del passat 11 de desembre de 2021 on vam comptar amb un taller a càrrec de Mandràgores.

En aquest recurs, posem nom a diferents conceptes clau que poden ajudar a les Raieres a definir-se dins dels aspectes que conformen el sexe, la identitat, l’expressió de gènere i l’orientació o opció sexual. Creiem que és precisament en aquesta etapa plena de canvis que necessiten definir-se com a persones i, per fer-ho, cal conèixer-se a un/a mateix/a.

Esperem que aquest recurs serveixi i que l’adapteu, l’amplieu i el feu vostre, perquè les vostres Raieres el gaudeixin i puguin passar-ho bé aprenent. També demanem perdó per avançat si ens hem deixat algun concepte important per a vosaltres o considereu que no n’hem definit correctament algun.

Recurs complementari (Equip Gènere 2019): Glossari amb perspectiva de gènere