Sovint no podem anar a la muntanya tant com ens agradaria, ja sigui perquè estem confinades a casa o perquè hi vivim lluny i prioritzem altres tipus d’activitats. No estem tan lligades al medi natural com voldríem, i el fet d’anar-hi més espontàniament amb les nostres unitats pot debilitar les coses que hi treballem i pot fer que no aprofundim en la gran eina pedagògica que representa l’entorn natural i la muntanya!!
Les muntanyes ens aporten moltíssimes vivències de qualitat (de ben segur que en teniu moltes!) i representen un espai ideal per treballar moltíssims valors en els quals creiem fermament. Estem acostumades a apropar-nos-hi mitjançant excursions i rutes, fent descobertes, raids, bivacs… Però hi ha moltes altres maneres i motivacions de viure la muntanya, que aporten altres experiències i aprenentatges.
Per tot això, us proposem una activitat de cinefòrum: per acostar-vos a la muntanya si us en sentiu lluny, i per descobrir maneres diferents de viure-la. El documental que us proposem es titula Encordades, i fa un repàs dels últims 80 anys de l’alpinisme i l’escalada a Catalunya des de la perspectiva i experiència de dones escaladores en un món on els homes* sempre han estat els grans protagonistes i els més visibles.
Des de l’Equip de Muntanya, a més de donar a conèixer altres maneres de fer muntanya, amb aquest recurs també volem aprofundir en cert caràcter masculinitzat, ja sigui en les experiències que es mostren, com en les maneres que tenim d’anar-hi. Esperem que gaudiu del documental, que pugueu plantejar-vos altres maneres de fer muntanya i revisar les maneres que teniu d’anar-hi!!!