Com fem el cau més sostenible?

La marxa pel clima va tenir lloc a diferents ciutats i pobles d’arreu del món el passat 27 de setembre de 2019. Aquesta marxa tenia com a objectiu posar de manifest la gran crisi climàtica que estem provocant, el malestar de la gent envers la degradació constant del planeta i la urgència amb la qual hem d’actuar.

Aquell mateix dia, unes quantes persones d’Agrupaments escoltes i membres d’Escoltes Catalans ens vam reunir per fer una xerrada i posar en comú accions i canvis que podem dur a terme en el dia a dia dels nostres caus per contribuir a cuidar millor l’espai que construïm i habitem entre totes.

A partir de les idees que van sortir durant la xerrada, l’Equip Terra hem intentat fer-ne un recull, que us compartim aquí com a recurs. Volem animar-vos moltíssim a implementar canvis envers la sostenibilitat i l’ESS (economia social i solidària) en els vostres agrupaments: en l’alimentació que promovem, els materials que utilitzem, o els residus que generem.

Encara que puguin semblar canvis insignificants, són importants en el camí per ajudar al planeta i educar amb més consciència, tant a nosaltres mateixes com a tots/es els/les joves i infants.

Altres recursos relacionats:

-Article “Què és l’Educació Ambiental?” (2016)

-Recurs “Criteris de qualitat de les activitats d’educació ambiental