Preparem-nos per marxar d’aventura internacional: les campanyes econòmiques.

Heu pensat mai que marxar d’aventura internacional era inviable perquè seria massa car?

Els campaments i projectes internacionals sovint suposen una despesa extra pels infants, joves i famílies dels nostres agrupaments. És per això que hem de plantejar-nos com obtindrem els recursos per poder-los dur a terme i fer que siguin accessibles econòmicament per a les famílies. L’opció més comuna és realitzar campanyes econòmiques.

Per fer una campanya econòmica ens hem de plantejar algunes qüestions:

– Hem de tenir clar per què necessitem els diners. Les persones que contribuiran amb la campanya han de saber la finalitat de la seva col·laboració!

– Cal decidir quant volem aconseguir, i l’objectiu que ens hem plantejat ha de ser realitzable.

– Ens hem d’organitzar i fer una bona planificació per definir com farem la campanya, les tasques que comporta i el calendari. I de tot això, fer-ne una bona repartició en quant a responsabilitats

– Hem d’implicar amb entusiasme els infants, les famílies i a la resta de l’equip. La seva participació és un punt clau per l’èxit i ens ajudarà molt en la difusió “boca a boca”!

Amb aquesta dinàmica us animem a pensar més enllà i plantejar una campanya econòmica que s’adapti al vostre grup/projecte, al vostre entorn i que ens aporti un major benefici. Per així poder evitar caure en la típica venta de pastissos i/o xocolatada a la porta del cau, on els compradors (i qui per tant acaba pagant els vostres campaments internacionals) són les pròpies famílies membres de l’agrupament. A més, hem complementat la dinàmica amb una llista de campanyes econòmiques que els diferents caus heu anat realitzant, oferint així idees-base sobre les quals poder construir. 

Esperem que aquest recurs us sigui útil i contribueixi a la vostra aventura internacional!

*Si trobeu a faltar idees innovadores que hagueu realitzat al vostre agrupament, ens podeu escriure a: internacional@escoltes.org