Quantes de vosaltres us heu plantejat participar a la Murga? Tot i que ens faci rabieta dir-ho, hi ha molts projectes creats i per crear que poden ser tant o més profitosos que la Murga. Però abans cal que fem una radiografia del nostre entorn. (Qui diu radiografia diu anàlisi però ens hem llevat metafòriques 😀 )
Si la Murga s’ha fet durant 20 anys no és perquè ens ho passem de lo lindo (eh, que també), és perquè fa 20 anys algú va saber analitzar d’allò més bé el barri Gòtic! I a més a més va saber trobar una contrapart amb qui #cooperar i tirar endavant el projecte. Per això, prèviament a la Murga, posem molt èmfasi en que els pioners coneguin el perquè d’aquest projecte i comencin a ser crítics amb l’entorn de la Murga i amb el seu propi. Conèixer l’entorn on s’engloba la Murga és bàsic per garantir l’aprenentatge sobre el que es treballa a la Murga: bosses de pobresa, capitalisme, exclusió social, gentrificació…
Recapitulem! Un projecte d’incidència neix… així:
- Com és la nostra unitat i quins objectius té?
- Radiografia de l’entorn amb ulleres crítiques
- Decidir on incidim en base a les mancances de l’entorn (i adequat a les motivacions i potencialitats de la nostra unitat!).
- A qui va dirigit el projecte?
- Qui l’executa?
- Hi ha un projecte creat on puguem sumar-nos? En creem un de nou? S’escau que busquem algú amb qui fer-lo?
- Endavant!
I amb tot això què volem dir? Que cal donar la importància que mereix la redescoberta del barri/poble perquè els agrupaments pugueu ser veritables agents transformadors de l’entorn.
Des de l’Equip de la Murga, després de 20 Murgues, 700 joves participants i més de 150 pisos rehabilitats… compartim amb totes vosaltres un recurs molt visual i vivencial per veure i redescobrir allò que ens envolta!