8M 2019 JUNTES SOM MÉS

Juntes som més. Cada 8 de març ens organitzem per tal de defensar els drets que ja tenim i reclamar aquells que ens pertoquen. Som les veus de moltes dones que independentment de qui siguem o d’on vinguem, seguim unides per una mateixa lluita, la desaparició del patriarcat. Per aquest motiu, l’escoltisme ha de ser una eina social reivindicativa per tal de despertar consciència tant a infants i joves com a caps i construir entre totes les membres
del moviment el tipus de societat que volem.

Els caus són motors de canvi, per tant, des dels nostres pobles, ciutats o barris, visualitzem-ho. El patriarcat és una realitat en la societat en la que vivim, i per tant, també es reprodueix en els agrupaments a causa de l’educació que rebem des de ben petits. Es troba en les nostres mans replantejar-nos quins són els valors de la societat en la que volem viure. Des de l’escoltisme entenem que viure vol dir prendre partit i, per això, hem d’aprendre a treballar cada dia per tal de no perpetuar un sistema que es basa en l’opressió d’una part de la societat, vèncer les diferències i obtenir una societat que ens contempli a totes per igual. És imprescindible tractar cada dia amb les nostres infants i joves la
importància del respecte i la igualtat per tal d’unir-nos totes juntes en aquesta revolució. Podem ser exemple d’un moviment que es pensa i revisa constantment, que és crític amb sí mateix i amb allò que l’envolta, per tal de deixar el món millor de com l’ha trobat. Us proposem, doncs, un recurs per Follets i Llops, i un altre per Raiers i Pioners, per tal que pugueu treballar-los amb motiu del 8M.

Com a moviment crític amb les desigualtats, és necessari que parlem amb coneixement de causa; cal recordar que avui no és un dia per celebrar, sinó un dia per recordar amb més força. El 1910, durant un congrés internacional de dones socialistes, l’alemanya Clara Zetkin va proposar establir el 8 de març com el Dia Internacional de la Dona, en homenatge a totes aquelles dones migrades que van patir les conseqüències quan es van organitzar contra l’explotació capitalista i van reclamar els seus drets com a dones treballadores.

Per últim, encoratgem a totes les dones del moviment a participar a la vaga feminista d’enguany. Per trencar amb els rols i dinàmiques preestablertes que puguem tenir i fer que l’escoltisme sigui un exemple d’aquest canvi.

VISCA LA VAGA DE CURES, REPRODUCTIVA, DE CONSUM, LABORAL I
EDUCATIVA!
VISCA LA VAGA FEMINISTA!