Quantes vegades heu escoltat o heu dit “Quin pal, avui hi ha Consell Pedagògic.”, “Jo no vull fer dinàmiques.” o “Quin pal fer roda d’unitats” i per altra banda “Quina passada avui el Consell”, “No m’esperava que aquella dinàmica em fes reflexionar tant sobre el meu rol com a cap!”, etc.
Algun cop us heu posat a pensar en el perquè dels Consells Pedagògics? El perquè de les dinàmiques? El perquè de les rodes d’unitats? I… per què estic al Cau? La pedagogia és la base del dia a dia de l’agrupament i totes en som responsables de com eduquem els nostres infants. És per això que existeixen les coordinadores pedagògiques (COOP), aquelles persones encarregades que mai deixen de reflexionar i que són una peça clau en els agrupaments. Aquella figura que fins que no la tens, no saps el que t’estaves perden,t i si no hi és, la trobes a faltar. Us sona?
Les COOP són les responsables d’una gran part del pes pedagògic de l’agrupament, des d’inicis fins a final de curs. Tothom sap que el dia a dia pot estar atapeït de reunions, consells, caus, trobades, sortides… Totes elles, activitats carregades d’un alt contingut pedagògic. Us heu plantejat alguna vegada quines són les tasques pedagògiques a desenvolupar dins d’un agrupament? Us convidem a fer una ullada a la dinàmica que us proposem per reflexionar-hi amb el Consell.
Sempre podeu comptar amb les COOP per buscar una dinàmica apta per Raiers, tractar un tema complicat amb Llops, trobar una manera de trencar rols a l’equip de caps de Follets o per fer que l’explicació a la resta de Consell, dels objectius que us heu marcat a Pioners, sigui més entretinguda a través d’una dinàmica.
Totes les persones de l’agrupament són claus, ja sigui un infant, una família o un cap. El mateix passa amb totes les tasques i càrrecs de l’agrupament, totes són importants i totes es mereixen la mateixa escolta, atenció i importància. És interessant plantejar-nos si les COOP es senten prou escoltades per la resta de membres de Consell, i si donem la importància que es mereixen a la feina que fan.
És per això que si us donen aquest suport, cuideu-les. Escolteu-les quan porten propostes a Consell, encoratgeu-les a seguir fent trobades amb els caps de les unitats, a formar-se, a seguir fent la feina que fan o feu propostes, us ho agrairan. I si ja teniu aquest càrrec, no deixeu de tenir present que les COOP són necessàries i importants dins del vostre agrupament, animeu-les! No oblideu que són caps com vosaltres que de tant en tant es posen la capa de COORDINADORA PEDAGÒGICA.
Alhora, us animem a anar a les diverses formacions que es fan al llarg del curs i si teniu qualsevol dubte o problema, no dubteu en contactar amb les seguiments pedagògiques que també existeixen per donar-vos suport!
Ànims, podeu fer tot allò que us proposeu!