Apoderem les COOP

 

Quantes vegades heu escoltat o heu dit “Quin pal, avui hi ha consell pedagògic.”, “Jo no vull fer dinàmiques.” o “Quin pal fer roda d’unitats” i per altra banda “Quina passada avui el consell”, “no m’esperava que aquella dinàmica em fes reflexionar tant sobre el meu rol com a cap!”…

Algun cop us heu posat a pensar el perquè dels consells pedagògics? El perquè de les dinàmiques? El perquè de les rodes d’unitats? i… per què estic al cau? La pedagogia és la base del dia a dia de l’agrupament i totes en som responsables de com eduquem els nostres infants. És per això que existeixen les coordinadores pedagògiques (COOP), aquelles persones encarregades que mai deixem de reflexionar i que són una peça clau en els agrupaments. Aquella figura que fins que no la tens, no saps el que t’estaves perdent i si no hi és, la trobes a faltar. Us sona?

Les COOP són les responsables d’una gran part del pes pedagògic de l’agrupament, des d’inicis fins a final de curs. Tothom sap que el dia a dia pot estar atapeït de reunions, consells, caus, trobades, sortides… totes elles, activitats carregades d’un alt contingut pedagògic. Us heu plantejat alguna vegada quines són les tasques pedagògiques a desenvolupar dins d’un agrupament? Us convidem a fer una ullada a la dinàmica que us proposem per reflexionar-hi amb el consell.

Sempre podeu comptar amb les COOP per buscar una dinàmica apta per raiers, tractar un tema complicat amb llops, trobar una manera de trencar rols a l’equip de caps de follets o per fer que l’explicació a la resta de consell dels objectius que us heu marcat a pioners, sigui més entretinguda a través d’una dinàmica.

Totes les persones de l’agrupament són claus, ja sigui un infant, una família o un cap. El mateix passa amb totes les tasques i càrrecs de l’agrupament, totes són importants i totes es mereixen la mateixa escolta, atenció i importància. És interessant plantejar-nos si les COOP es senten prou escoltades per la resta de membres de consell, i si donem la importància que es mereixen a la feina que fan.

És per això que si us donen aquest suport, cuideu-les. Escolteu-les quan porten propostes a consell, encoratgeu-les a seguir fent trobades amb els caps de les unitats, a formar-se, a seguir fent la feina que fan o feu-los-hi propostes, us ho agrairan. I si ja teniu aquest càrrec, no deixeu de tenir present que les COOP són necessàries i importants dins del vostre agrupament, animeu-les! No oblideu que són caps com vosaltres que de tant en tant es posen la capa de COORDINADORA PEDAGÒGICA.

Alhora, us animem a anar a les diverses formacions que es fan al llarg del curs i si teniu qualsevol dubte o problema, no dubteu en contactar amb les seguiments pedagògiques que també existeixen per donar-vos suport!

Ànims, podeu fer tot allò que us proposeu!